Mesaj către tinerii care combat schimările climatice

Augustinus Berkhout este fondator CLINTEL și membru al Academiei Regale Neerlandeze de Arte și Științe. Discurs din cadrul conferinței internaționale a Institutului Schiller (13-14 noiembrie 2021)

La Cop26, elitele putred de bogate – sosite la Glasgow cu cele 400 de avioane private ale lor – le țin prelegeri tinerilor noștri spunând că părinții și bunicii lor ar fi provocat o criză climatică globală prin realizările lor tehnologice.

De asemenea, ei le spun tinerilor noștri că, dacă nu reușesc să oprească această tendință dezastruoasă, vom ajunge cu toții la o catastrofă. Mai sunt “cinci minute până la miezul nopții pentru a salva planeta și omenirea”. Obiectivul netZero trebuie realizat imediat!

Cum pot aceste elite globale să distrugă viitorul unei întregi generații, otrăvind-o cu astfel de povești alarmiste și instruindu-o să distrugă tot ceea ce au construit strămoșii lor. Sunt aceste elite niște Don Quijote moderni sau sunt niște idioți malefici?

Rezultatul este că avem de-a face cu o generație tânără tulburată, care are o viziune negativă asupra științei și a tehnologiei și care crede că nu are viitor. Le mulțumim lui Joe Biden, Boris Johnson, Ursula von der Leyen, Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Carney și tuturor celorlalți!

Iată mesajul CLINTEL pentru sărmanii nostri copii:

Dragi tineri, vă rog, treziți-vă!

1. Vă rog, nu vă comportați ca niște papagali. Fiți critici față de numeroșii falși profeți, care încearcă să profite de voi și să vă înverșuneze împotriva progresului pe care l-au realizat părinții și bunicii voștri. 

Țineți cont de faptul că informațiile pe care vi le spun acești profeți sunt unilaterale și înșelătoare.

Informațiile lor vin din cercetări științifice greșite și predicții bazate pe modelizări greșite.

2. Aprofundați-vă cunoștințele despre fenomenele legate de clima noastră. Veți descoperi că nu există nicio dovadă care să indice o criză climatică.

Da, schimbările climatice există și au existat în toate timpurile. Dar nu vă faceți griji, încălzirea globală actuală este blândă (doar cca. 0,14° C pe deceniu) și a adus deja foarte multe contribuții pozitive la calitatea vieții.

3. Știați că diferența dintre temperatura medie anuală în Finlanda unde este frig și Singapore unde este cald este de peste 20° C? Cu toate acestea, ambele țări sunt de succes. Omenirea știe să se adapteze inteligent la clime foarte diferite!

Să declari încălzirea globală actuală de 0,14°C pe deceniu drept o catastrofă este total disproporționat. Gândiți-vă la asta, în timp ce protestați.

4. Oare v-au spus vreodată profesorii voștri că CO2 este o binecuvântare pentru tot ceea ce trăiește pe planeta noastră? Departe de a fi un poluant, CO2 este molecula vieții, oferind hrană pentru plante. 

Fără plante ar exista foarte puțină viață animală și nici viață umană. Gândiți-vă și la asta, în timp ce protestați.

5. Nu confundați schimbările climatice cu poluarea mediului! Sunt două fenomene complet diferite. Schimbările climatice sunt cauzate în mare parte de forțele naturale primordiale, iar poluarea mediului este cauzată în mare parte de comportamentul uman. 

Schimbările climatice necesită măsuri inteligente de adaptare, iar poluarea mediului necesită tehnologii inteligente pentru a produce curat. Încă o dată: sunt două provocări foarte diferite.

6. Vă rog, nu vă irosiți viața pentru a rezolva o problemă care nu există. În schimb, puneți-vă tot talentul și energia în dezvoltarea unei economii durabile productive. Numai atunci veți putea produce suficiente mijloace financiare pentru a crește nivelul de trai dincolo de nevoile de bază. 

Dacă vă întoarceți în trecutul neproductiv și vă sărăciți, voi nu veți mai deține controlul asupra viitorului vostru!

7. Istoria arată că traiul pe planeta Pământ necesită adaptare în permanență. Dacă continuați să avansați în știință și tehnologie, veți genera noi capacități de a vă adapta la schimbările climatice, de a proteja mediul natural, de a cuceri universul și de a avea grijă unii de alții. 

Aadaptarea inteligentă  este rețeta pentru a crea o lume mai bună.

Dragi tineri, de ce să protestați împotriva unei prombleme care nu există? Trebuie numai să ne adaptăm!

Mai mult CO2 va ajuta generațiile viitoare să rezolve criza foametei la nivel mondial.

COP26 A DEVENIT UN EȘEC PENTRU CĂ:

  1. Energiile regenerabile sunt o mare greșeală; sunt scumpe și nesigure

  2. Viitorul energetic este o combinație de gaz și energie nucleară

ÎN SFÂRȘIT, DRAGI TINERI,

Pentru toți cei care ați fost otrăviți de frica de viitor, nu mai țineți cont de predicatorii dubioși ai catastrofelor de la COP26; ei vă distrug viitorul distrugând tot ceea ce au construit părinții și bunicii voștri.

Nu vă uitați la modelele pe calculator greșite, ci la fenomene!

CLINTEL crede în capacitatea voastră de a crea o lume mai bună. Luați în considerare cele 7 provocări din mesajul meu ca fiind misiunea voastră în viață.