Interventie a vestelor galbene în solidaritate cu minerii români.

Cu ocazia aceasta i-am transmis Primului Ministru al României prin intermediul ambasadei de la Paris o vestă galbenă, ca să-si apere tara față planul de harachiri economic numit “Green Deal”.

Declarație a colectivului de veste galbene « Gilets Jaunes Constituants » în fața ambasadei României adresată poporului român și Guvernului RomânieiParis, 17 aprilie 2021(atașată, o vestă galbenă pentru Prim Ministrul României)

Suntem un colectiv de veste galbene « Les gilets jaunes constituants ».

Am venit astăzi la ambasada României de la Paris pentru a ne arăta solidaritatea cu minerii și energeticienii în greva foamei care și-au pus veste galbene, simbol pentru noi francezii, al trezirii popoarelor.

Avem un dușman comun. Fie că suntem la Paris, la București, la Bamako, acest dușman este același: oligarhia financiară și bancară. Ea este mondialistă și disprețuiește muncitorii.Ea are un chip: cel al speculatorilor fără morală că Georges Soros sau Larry Fink, patronul BlackRock care face lobby asupra Băncii Centrale Europene, speculatori care vor să supună popoarele la dictatura pieței libere.

Ea are o politică: cea a Green Deal al Uniunii Europene. Uniunea Europeană disprețuiește popoarele, ieri poporul grec, astăzi poporul român. Ea îi supune pe români unui șantaj: ajutoare în schimbul obligației de a plăti certificatele de emisii de carbon pe care centralele termice și minele din România nu le pot plăti. Este vorba despre companii de stat care riscă să intre în faliment datorită acestui șantaj. Securitatea energetică a țării este pusă în joc pentru că 24% din electricitatea țării depinde de aceste industrii. Mai mult de 12 000 familii de angajați români sunt astăzi amenințate de acest șantaj. O grupă de oameni a început săptămâna această o grevă a foamei pentru că guvernul lor nu face decât să se supună finanței verzi și îi sacrifică.

Pe peste tot în lume, de la marile conferințe ale Forumului de la Davos până la studiorile televiziunilor, ni se spun baliverne, folosind false argumente științifice pentru a-i culpabiliza pe muncitori asimilandu-i cu niște paria ai Naturii. Să amintim că aici la noi, în Franța, ecotaxa pe benzină a fost scânteia care a aprins focul nemulțumirii în noiembrie 2018, scoțând milioane de cetățeni în stradă.

Mâine, în numele acestei fraude cu dioxid de carbon, proiectul Green Deal al oligarhiei va relansa ecotaxele: se va taxa nu numai cărbunele și petrolul, ci și construcțiile, oțelul, betonul și tot ce ține de sectorul productiv. Scopul lor nu este să protejeze planeta, ci să supună popoarele unei noi feudalități: unei dictaturi financiare verzi.

Astăzi, la mai mult de 2000 km de noi, Uniunea Europeană, care nu este decât portavocea oligarhiei mondialiste, vrea să impună această politică de sclavagism modern și de depopulare. În România, după căderea comunismului populația a scăzut cu cel puțin 4 milioane de persoane. Politica Green New Deal nu va face decât să acceleze acest proces de depopulare.

Este o politică de sclavagism modern, pentru că oamenii lăsăți fără loc muncă vor trebui să accepte orice oferta și să devină lucrători detașați. Directiva europeană Bolkenstein a transformat mulți muncitori din Europa de Est în lucrători detașați, departe de familia și patria lor. Acest lucru provoacă deja o penurie de forță de muncă în unele sectoare din România și Polonia, care trebuie să recurgă la rândul lor la lucrători detașați din Ucraina!

Ceea ce pentru noi, oamenii de rând, arată ca o nebunie politică, pentru ei este calcul politic. Francezi și Români, avem un dușman comun și organziat. Față de acest dușman, trebuie să organizăm un Front Unit al popoarelor împotriva oligarhiei. Trebuie să reafirmăm dreptul la dezvoltare economică al tuturor popoarelor permitând suveranitatea monetară pentru fiecare țară, adică redând controlul cetățenilor asupra creației monetare pentru a putea orienta banii spre interesul general: spre infrastructura vitală, spre spitale și școli. Ne adresăm guvernelor, pentru că nu există decât o soluție: fie vă puneți o vestă galbenă și sunteți cu populația și combateți oligarhia, fie sunteți dușmanii populației iar tribunalele vor face în curând dreptate !

Forță și onoare românilor și francezilor ! Nu renunțăm la nimic !