Dacă nu vreți să mâncați gândaci, apărați agricultorii ! Mobilizare internațională a fermierilor pentru a evita foametea provocată de politica verde

Crearea de zone protejate clasate « Natura 2000 » interzise agriculturii moderne, reducerea pesticidelor și scumpirea lor, introducerea de specii de animale protejate care pun în pericol omul și producția agricolă fac parte din agenda de resetare verde a agriculturii. Soluțiile trebuie gândite tot la nivel internațional.

Iată niște știri transmise de agenția de știri independentă EIR:

Germania – miting de agricultori pe 31 augustProducătorii germani de produse alimentare – fermieri, crescători de animale, viticultori și alții – plănuiesc mitinguri în mai multe orașe pe 31 august împotriva prevederilor verzi de reducere a agriculturii și a producției. Aceștia se opun în special interzicerii pesticidelor, precum și costurilor imposibile și altor condiții impuse agriculturii de proiectul UE Green Deal.În Germania o declarație de protest a fost publicată la 24 august de către Eberhard Hartelt, președintele Asociației fermierilor și viticultorilor din Renania-Palatinat. Acesta a declarat: “Nu putem și nu vom accepta intenția de a restricționa masiv utilizarea produselor fitosanitare și de a le interzice complet în zonele protejate!” În contextul vremii extrem de nefavorabile, al piețelor turbulente și al altor lucruri, este intolerabil ca Comisia Europeană să dorească o reducere drastică a alimentelor, a spus el. “Vom riposta!” O treime din întreaga suprafață agricolă din Renania-Palatinat ar fi scoasă din producție prin planul propus pentru protecția plantelor în “zonele protejate”. Aceste zone au fost stabilite pentru întreaga Europă și numite “Natura 2000 ».

SUA – fermierii americani solidari cu cei din EuropaÎn ultimele zile fermierii americani din mai multe state – Dakota de Sud, Wyoming și Kansas – au înregistrat mesaje video de susținere pentru europeni, similare cu declarația din 21 iulie a lui Bill Bullard, directorul general al R-CALF USA (asociația crescătorilor de bovine), care a afirmat că fermierii olandezi “sunt în prima linie” și “îi îndemnăm pe toți americanii să se alăture nouă pentru a condamna acțiunea guvernului olandez și să susțină fermierii olandezi”. El a postat pe 13 iulie un videoclip despre cum fermierii olandezi și cei americani au aceeași luptă.https://www.youtube.com/watch?v=sfJ9CHCCVPY

SUA – Prioritate pentru bizoni și lupiR-CALF USA, asociația crescătorilor de bovine, tocmai și-a ținut congresul anual în Rapid City, Dakota de Sud, săptămâna trecută, iar printre rezoluțiile adoptate se găsește aceeași problemă ca și cea a crescătorilor de animale germani. Protecția lupilor în numele « biodiversității:” provoacă ravagii și pierderi pentru crescătorii de animale. Liderul fermierilor germani Alf Schmidt, producător de oi din Turingia, a făcut publică propria situație, în care a fost nevoit să cumpere 10 câini de pază spanioli pentru a încerca să-și apere turmele.

În nordul High Plains, SUA, lupii cenușii au fost din nou declarați specie pe cale de dispariție la începutul anului 2021 (după ce fuseseră scoși de pe listă în 2020), pentru a fi protejați. Acum, crescătorii de animale trebuie să utilizeze câini de pază (care costă peste 1.000 de dolari fiecare), cu costuri ridicate pentru hrană și pentru facturile veterinare, atunci când aceștia sunt atacați.Cea mai recentă măsură în campania ecologistă pentru “biodiversitate” și “natură” în loc de hrană, este că începând cu luna iulie, bizonii vor avea o prioritate suplimentară pentru pășunatul pe terenurile publice din SUA, înlocuind bovinele și ovinele. În SUA, 43% din cele 770 de milioane de acri de pășuni sunt gestionate de guvernul federal (Bureau of Land Management and Forestry Agency), iar pășunatul animalelor este permis pe jumătate din această suprafață. Acum se preconizează să se reducă terenul de pășunat în favoarea refacerii bizonilor în zonă.

Un articol care s-a vândut foarte bine la convenția R-CALF USA a fost șapca de baseball pe care scrie: “Make America Graze Again”, “Faceți America să pască din nou” .

***

Schiller Institute ajută la crearea de contacte între fermieri la nivel internațional și la răspândirea mesajelor de susținere, a informațiilor și a inițiativelor. Pentru a hrăni corect peste 10 miliarde de persoane în 2050 avem nevoie ca producția agricolă să crească cu cel puțin 70 %. Avem nevoie de oprirea proiectului Green Deal și a normelor climatice și ecologice ilegitime, protejarea agricultorilor și consumatorilor în fața cartelurilor și a marii distribuții, anularea acordurilor internaționale și regulilor europene care impun liberul schimb și expun agricultorii la o concurență sălbatică, interzicerea produselor financiare speculative pe alimente, multiplicarea circuitelor scurte, recrearea de stocuri și, nu în ultimul rând, oprirea sancțiunilor autodistructive față de Rusia și cele față de Siria, Yemen, Afganistan etc. și înlocuirea lor printr-o arhitectură globală de cooperare în scopul dezvoltării tuturor națiunilor.Dacă doriți să transmiteți un mesaj sau doriți mai multe informații puteți scrie la adresa alexandra.bellea@gmail.com