Ce pot face est-europenii pentru pace? #razboi #NATO #Ucraina

Mail trimis cam la tot ce miscă prin România. Vă invit să-l faceți să circule.

Bună ziua,
Îmi permit să vă trimit un extras din conferința Institutului Schiller “Crearea unei noi arhitecturi de securitate”, care a avut loc pe 19 februarie.Această conferință online a reunit experți și politicieni de pe 4 continente pentru a continua dezbaterea despre o nouă arhitectură de pace bazată nu pe concurență, ci pe cooperare economică în beneficiul tuturor. 
Iată extrasul de 5 minute tradus în românăhttps://www.youtube.com/watch?v=-5_ydgygE3c
Vă invit la o reflecție despre ce poate face România și ce pot face cetățenii români pentru a opri pericolul de război și pentru a lansa o nouă dinamică în care SUA si Rusia/China să poată înlocui paradigma actuală de concurență cu una de cooperare. O soluție ar fi realizarea unor proiecte de infrastructură de transport, energie și sănătate în țările care au urgent nevoie (Afganistan, Siria, Yemen), continuând cu Europa de Est și alte regiuni. Institutul Schiller susține ideea că dezvoltarea este noul nume al păcii și a propus un proiect de dezvoltare mondial numit “Wold Landbridge” în care figurează și România și țările de Est. Este momentul să îl studiem, dezbatem, să-l îmbogățim și să-l punem în practică. https://schillerinstitute.com/our-campaign/build-the-world-land-bridge/ Dacă sunteți interesat să răspundeți la acest apel, vă invit să mă contactați.

Cu stimă,Alexandra Bellea-Noury

Militantă pentru dreptul la dezvoltare
PS: Iată conferința în întregime în engleză
https://schillerinstitute.com/blog/2022/02/18/conference-100-seconds-to-midnight-on-the-doomsday-clock-we-need-a-new-security-architecture/