Eveniment unic: agenția EIR mobilizează forțe la nivel mondial pentru a “elimina lista neagră ucraineană cu americani și voci de opoziție internaționale”

Autor: Dennis Small

7 septembrie 2022, EIR – Conferința de presă internațională organizată astăzi de Executive Intelligence Review a reunit un grup solid de foști militari și profesioniști din domeniul serviciilor de informații, lideri și candidați la funcții politice, jurnaliști și activiști pentru pace din SUA și din alte țări, care au denunțat lista criminală și malefică întocmită de Centrul ucrainean pentru combaterea dezinformării (CCD) și lista de ținte pentru asasinate întocmită de site-ul Myrotvorets (“pacificator”) din Ucraina, cerând ca acestea să fie eliminate și ca toate finanțările din partea SUA să fie imediat oprite.

Jurnaliștii care au pus întrebări au venit din Germania, Rusia, Serbia, Argentina, Mexic, SUA și România. Alți jurnaliști au urmărit evenimentul, iar Consortium News a transmis în direct întregul eveniment, la fel ca și presa peruană.

Cei patru oratori principali, colonelul Richard Black, fost pușcaș marin și șef al departamentului de drept penal al armatei, fost membru al Camerei Delegaților și al Senatului din Virginia, Scott Ritter, fost cadru în domeniul informațiilor al Marinei și inspector de arme al ONU în Uniunea Sovietică și în Irak, Ray McGovern, fost cadru CIA și cofondator al organizației Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS) și Diane Sare, candidată independentă la alegerile pentru Parlamentul Statelor Unite pentru Senatul statului New York, s-au numărat printre cei 31 de lideri și oratori la conferințele recente ale Institutului Schiller care au fost trecuți pe lista neagră a CCD.

Colonelul Black a început arătându-și patriotismul și experiența de război, exprimându-și în același timp opoziția totală față de războaiele din Orientul Mijlociu și, mai ales, față de războiul NATO purtat prin interpuși împotriva Rusiei în Ucraina, care “riscă să declanșeze un război nuclear mondial”. El a precizat că, în paralel cu CDD a existat la Departamentul de Securitate Internă din SUA o operațiune sub forma Consiliului de Guvernanță pentru Dezinformare (Disinformation governance board) al cărui directoare a fost “revoltător de narcisista Nina Jankowicz”, atât de revoltătoare încât protestul popular împotriva ei a forțat închiderea Consiliului, cel puțin în mod oficial. Dar guvernul SUA este, de asemenea, unul dintre principalii finanțatori ai CCD în Ucraina iar faptul că Jankowicz este specialistă a Ucrainei ar sugera că ea este implicată acolo. Scopul acestor instituții este de a ne “reduce la tăcere”.

Colonelul Black a subliniat prezența reprezentanților guvernului american și ai mai multor țări europene la o reuniune a CCD din 1-2 septembrie unde s-a repetat că cei de pe listă sunt “teroriști informaționali” care ar trebui să fie tratați ca orice alți teroriști și ca niște “criminali de război”. El a raportat că este ilegal ca guvernul american să finanțeze alte instituții, străine sau naționale, pentru a face lucruri pe care este ilegal ca ele însele să le facă. Faptul că Darya Dugina a fost executată de un terorist la Moscova și faptul că numele ei se afla pe lista Myrotvorets, ca apoi să fie barat cu cuvântul “lichidat” după ce a fost asasinată la 20 august, demonstrează gravitatea problemei. Congresul, a spus el, trebuie să oprească orice finanțare a CCD.

A fost prezentat un scurt videoclip realizat de Dragana Trifkovic, o jurnalistă sârbă, politiciană și directoare a Centrului pentru Studii Geostrategice, de asemenea aflată pe lista neagră. Ea a declarat că suprimarea libertății de exprimare nu este “democratică”, ci o domnie a terorii. Rolul nostru este să oprim cenzura, altfel putem ajunge cu toții în lagăre de concentrare, a avertizat ea.

Jens Jørgen Nielsen, fost corespondent la Moscova pentru marele cotidian danez Politiken și autor al mai multor cărți despre Rusia, este unul dintre cei trei danezi de pe lista neagră. El a oferit o scurtă înregistrare video în care denunța lista, spunând că un membru curajos al Parlamentului danez a cerut o consultare cu Ministrul afacerilor externe, provocându-l să denunțe lista și să apere dreptul la libertatea de exprimare pentru toți cetățenii danezi, ferindu-i de astfel de amenințări. Ministrul afacerilor externe nu a avut niciun comentariu serios, a refuzat să denunțe lista și a făcut doar un apel la victoria împotriva lui Putin. “Acesta este un lucru înfricoșător”, a spus el. “Se pare că drepturile noastre nu sunt inalienabile, așa cum am crezut ».

Scott Ritter a descris cum a fost atacat atunci când, în calitate de inspector șef de arme în Irak, a demascat minciuna lui Tony Blair și George Bush privind armele de distrugere în masă, care justificau războiul. “Dacă m-ar fi ascultat, am fi putut preveni acel război teribil și pe cele care au urmat și care au ucis milioane de americani și civili din Orientul Mijlociu.” Acum, a fi numit “propagandist rus” de către o organizație sponsorizată de guvernul nostru, “are un efect intimidant. Dacă nu sunteți de acord, dezbateți, dar nu mă condamnați. Nu mă bifați pentru moarte pentru că am spus adevărul” – adevăr precum faptul că acesta este un război prin interpuși împotriva Rusiei, care folosește carne de tun ucraineană, sau precum avertizarea că sancțiunile impuse Rusiei vor avea un efect de bumerang.

Ritter, un rezident al statului New York, a continuat: “Lucrați pentru mine, domnule senator Schumer (D-NY). Tocmai a fost ucis un terorist în Kabul. În Ellenville, New York, există un centru pentru adepții ucraineni ai liderului nazist din Ucraina din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Stepan Bandera, care a măcelărit mii de polonezi, ruși și evrei. Ei au o statuie a lui Bandera și a altor naziști. Ce ar putea face? Ei văd sprijinul SUA pentru Regimentul Azov din Ucraina ca pe o permisiune de a ataca pe cei de pe listă. Credeți-mă, pericolul de violență politică în SUA este real”. El a adăugat că împreună cu un avocat bun oprirea finanțării de către SUA a unei organizații străine care amenință în mod fățiș libertatea de exprimare și siguranța fizică a patrioților americani ar trebui să fie un succes în instanță, cu condiția să mai existe judecători cinstiți. Întrebat despre situația militară de pe teren în Ucraina, el a afirmat că forțele NATO pierd, în timp ce Rusia este aproape de obiectivul său limitat cel de a proteja cetățenii din Donbas. El a deplâns pierderile masive de vieți omenești, afirmând că Ucraina a pierdut mai multe vieți în ultimele zile decât au pierdut SUA în 20 de ani de războaie de schimbare de regim.

Activista sindicală italiană Alessia Ruggeri, aflată și ea pe lista de atac, a trimis un mesaj video afirmând că “democrația este cea pe care încearcă să o distrugă în timp ce folosesc cuvântul democrație ».

Bradley Blankenship care scrie pentru Xinhua și RT s-a prezentat ca fiind “cea mai tânără persoană de pe listă”, adăugând că a fost atacat pentru ceea ce scrie în mai multe părți ale lumii: în Siria, în Ecuador și acum în Republica Cehă, unde a fost convocat la Ministerul de Interne. El a spus că a devenit atât de dezamăgit de situația din SUA, țara sa natală, încât “nu mă mai simt un patriot”. Totodată, el a subliniat că “70.000 de oameni au mărșăluit săptămâna trecută la Praga împotriva războiului ».

Diane Sare i-a mulțumit lui Scott Ritter pentru scrisoarea adresată senatorului Schumer al cărui mandat încearcă să îl câștige la alegerile din noiembrie. Ea a contestat “modul ocolit al lui Schumer de a-și viza adversarul », și anume pe ea, prin finanțarea CCD în Ucraina și expunând-o la un posibil atac fizic. I-a ridiculizat pe politicienii americani și europeni care pretind că apără “democrația” în Ucraina unde 13 partide de opoziție au fost interzise, ziarele în limba rusă au fost închise, sindicatele au fost private de drepturi, iar oricine votează la un referendum este amenințat cu 13 ani de închisoare. Ea a citat în mod specific un canadian care a declarat: “Canada înțelege amenințarea propagandei la adresa libertății de exprimare”. “Este uimitor”, a adăugat ea, “că, la 77 de ani după ce i-au învins pe naziști, oamenii nu au nicio problemă cu faptul de a se alătura naziștilor astăzi. De ce au refuzat SUA să voteze în cadrul ONU condamnarea reînvierii nazismului?”. Sare i-a răspuns lui Bradley Blankenship spunând că a fi patriot nu înseamnă să urmezi o guvernare proastă, ci să recunoști că principiile națiunii sunt atacate. “Cel mai patriotic lucru pe care trebuie să-l facem este să oprim pervertirea principiilor noastre care ne-au adus de partea naziștilor. »

Geoff Young care a câștigat alegerile primare democrate pentru Congresul SUA în districtul 6 din Kentucky a declarat că Ucraina nu mai este o democrație din 2014 când CIA, Departamentul de Stat și Pentagonul SUA au răsturnat guvernul ales prin vot, plasându-și marionetele la putere. Acel guvern a trecut la bombardarea propriilor cetățeni care au respins lovitura de stat străină, ucigând peste 10.000 de cetățeni în Donbas, “de trei ori mai mulți decât cei uciși la 11 septembrie 2001 ».

Cliff Kiracofe, președintele Institutului pentru Pace și Dezvoltare din Washington, a transmis o înregistrare video care arată foarte clar că guvernul și armata din Ucraina sunt pline de naziști pe față, menționând că este “orwellian” faptul că americanii patrioți sunt ținta fasciștilor cu sprijinul guvernului american.

Ray McGovern, fost cadru CIA și cofondator al organizației Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS), a remarcat că denunțarea și sancționarea totală și bruscă a Rusiei de către administrația Obama, după ce această administrație a dirijat lovitura de stat din 2014 și a acuzat Rusia că “a anexat Crimeea fără provocare”, l-a determinat pe Vladimir Putin să spună: “Americanii par să facă experimente cu oameni și națiuni ca și cum ar fi șobolani, fără să înțeleagă ce fac”. Mantra de astăzi, potrivit căreia operațiunea militară rusă din Ucraina a fost “neprovocată” ne aduce aminte de Will Rogers care spunea: “Problema nu este ceea ce știu oamenii, este ceea ce știu oamenii că nu este așa.” El a citat recenta gafă a lui George Bush din Texas când a denunțat faptul că: “Un singur om, de unul singur, a lansat un război brutal și distructiv în Irak – adică în Ucraina!” El a adăugat că Bush nu a fost niciodată judecat pentru sprijinul său manifest pentru războaie genocidare bazate pe minciuni sau pentru promovarea torturii.

David Pyne, director adjunct al operațiunilor naționale pentru EMP Task Force on National and Homeland Security, o formațiune privată, a declarat că și-a câștigat un loc pe lista neagră pentru că, mai întâi, a oferit un mijloc de a evita războiul înainte de februarie, sugerând ca SUA să promită că Ucraina nu va adera la NATO. După începerea războiului a propus un acord similar cu acordul de la Minsk. Intenția sa a fost de a preveni un holocaust nuclear. El i-a criticat pe Boris Johnson și Joe Biden pentru că au sabotat negocierile de pace din aprilie și a adresat mulțumiri și sprijin pentru EIR.

Kirk Wiebe, un fost director tehnic la NSA care a dezvăluit sabotarea de către NSA a sistemelor care ar fi putut opri teroriștii de la 11 septembrie 2001 și preferința NSA pentru supravegherea în masă a americanilor și a altor persoane, a subliniat faptul că suntem cu toții atacați și că nu trebuie să existe spectatori, ci o presă complet mobilizată care să lucreze cu Institutul Schiller.

Helga Zepp-LaRouche, fondatoarea Institutului Schiller, este numărul doi pe lista neagră. Ea a declarat că de la conferințele Schiller 31 de vorbitori au fost adăugați pe lista neagră. La conferințe nu se vorbea despre Ucraina în sine, ci despre cum să evităm cel de-al treilea război mondial, făcând apel pentru o nouă arhitectură de securitate globală și dezvoltare pentru toți. Ea a subliniat că asasinatele politice au fost întotdeauna îndreptate împotriva celor care contestă imperiul. Faptul că sistemul neoliberal este falimentar, cu economiile din Vest în cădere liberă și foametea care mătură Sudul global poate fi rezolvat doar prin faptul că SUA, Rusia și China și alții se vor așeza împreună la masă. Occidentul ar trebui să se alăture noii paradigme create de BRICS, SCO și alții, nu să încerce să o distrugă. Ea a spus că, după asasinarea lui JFK, un pesimism profund a pus stăpânire pe SUA, aproape la fel de rău ca în Germania care este o “colonie a Imperiului”. Dacă SUA ar reveni la rolul său originar de « Far al Speranței » și « Templu al Libertății », lumea ar admira-o din nou.

Zepp-LaRouche a descris conferința de presă a EIR ca fiind o “bombă” care va contribui substanțial la demascarea “narațiunii” aprobate de guvernele și mass-media occidentale care au acoperit această cenzură vădit fascistă și amenințările la adresa libertății de exprimare și a siguranței unor personalități americane și internaționale de prim rang. Difuzarea pe scară largă a evenimentului este esențială dacă vrem să reușim să creăm o nouă arhitectură de securitate și dezvoltare pentru omenire.

Ancheta EIR despre Centrul ucrainean pentru Combatere dezinformării:

https://larouchepub.com/eiw/public/2022/eirv49n34-20220902/eirv49n34-20220902_006-kievs_info_terrorist_list_global.pdf