Românii trebuie să ceară dezvinovățirea lui LaRouche

alexandra.bellea(at)gmail.com


Lyndon LaRouche este un economist și un politician disident american care s-a stins din viață în februarie 2019. Proiectele și filosofia lui continuă însă să influențeze viitorul. Anularea proceselor ilegale împotriva lui LaRouche ar accelera lupta internațională pe care a inspirat-o împotriva oligarhiei financiare într-un moment istoric decisiv. (textul petiției aici)

Adevăratul stat paralel este Imperiul Britanic

LaRouche spunea lucrurilor pe nume. El ar fi spus că adevăratul stat paralel are un nume, cel de Imperiu Britanic, și că are o capitală, City de la Londra. El nu este în sine un stat național, nu este nici britanic, nici american, nici israelian, nici rus. Este un conglomerat de intersese neocoloniale, un vestigiu al vechiului Imperiu Britanic, care astăzi s-a stransformat într-o rețea mondială organizată cu scopul de a împiedica accesul la dezvoltare economică fostelor colonii. Această transformare a fost documentată de jurnalistul Nicholas Shaxson in cartea « Treasure Islands ».(1) Controlul este asigurat prin sistemul financiar, prin împiedicarea națiunilor de a comanda emisia monetară și prin sistemul de datorii. El mai este asigurat prin sistemul paralel al paradisurilor fiscale și prin zona de « shadowbanking », platformă deschisă tuturor exceselor speculative. Ne trezim astfel în 2019 așezați pe un butoi de pulbere plin cu produse speculative și care poate exploda oricând. Pentru a ne intimida și pentru a ne păstra cuminți pe butoiul de pulbere, Imperiul Britanic folosește, între altele, arma abuzurilor din justiție.

Mueller here, Mueller there, Mueller paralell

Rețeaua internațională care mânuiește justiția ca armă politică a angajat persoane ca Robert Mueller, procuror în serviciul  « deep state » american și puternic inspirator al statului paralel din România. Procurorul Robert Mueller este cunosocut mai ales datorită operațiunii « Russiagate » care l-a paralizat pe Donald Trump timp de doi ani, pentru ca raportul final să aducă zero dovezi de colaborare cu rușii. Există dovezi care arată că dosarul “Russiagate ” a fost lansat la initiativa serviciilor secrete britanice interesate să mențină SUA pe o traiectorie de confruntare cu Rusia.(2)

Robert Mueller s-a implicat în trecut în multe procese politice de acest gen. Acum 30 de ani îl regăsim în procesul împotriva controversatului președinte al Panama, Manuel Noriega, care refuzase anumite operațiuni cu droguri în America Latină. Acest refuz a provocat invazia americană din 1989 iar în procesul împotriva lui Noriega, Robert Mueller a folosit tehnici astăzi devenite « clasice » în România: a reușit să obțină mărturiile unor traficanți de droguri condamnați cărora li s-au renegiociat pedepsele și care au fost plătiți că să-l învinuiască pe Noriega.(3) Pe Robert Mueller îl mai găsim în 2001, când devine director al FBI cu o săptămâna înaintea atentatelor de la 11 septembrie. Senatorul Bob Graham, șeful comisiei de anchetă a atentatelor, consideră că Robert Mueller a obstructionat ancheta despre rolul Arabiei Saudite. (4) 

Același Mueller a fost implicat în anii ’80 în cazul care l-a dus la pușcărie pe Lyndon LaRouche, caz pe care îl vom detalia mai jos.

Dar să revenim la România. Avem motive serioase să credem că Mueller ar putea fi mentorul protocoalelor și al « Securității 2.0 » din România.

sursa: https://www.sri.ro/articole/declaratia-de-presa-a-directorului-fbi-domnul-robert-mueller-in-urma-intalnirii-cu-directorul-sri-dl-george-cristian-maior


Robert Mueller a făcut ca șef FBI două vizite în România, prima fiind în 2006. Documentele secrete ale Ambasadei SUA publicate pe site-ul “Wikileaks” ne fac un raport detaliat.(5) Atunci s-a întâlnit cu președintele Băsescu, cu miniștrii, cu procurorul general și cu șefii agențiilor de informații. Aflăm în raportul ambasadei că, în discuție cu Traian Băsescu, Robert Mueller ar fi spus că “în măsura în care România este văzută de SUA și de aliații săi ca și combătând corupția, trimițând la închisoare funcționari corupți, imaginea ei se va ameliora”. Aflăm că în discuție cu procurorul general, Laura Codruța Kovesi, “Mueller i-a sugerat că un instrument esențial în combaterea corupției de stat este capacitetea de a intercepta apeluri telefonice și capacitatea juridică de a le utiliza în instanța. El a spus că FBI-ul s-ar bucura să ajute România cu investigațiile, managementul informațiilor, legislația și cu trainingul, invitând-o pe Kovesi să viziteze Washington-ul și unitățile FBI. În discuția cu George Maior “Mueller l-a sfătuit pe șeful SRI să aibă în vedere sistemul de justiție penală atunci când se caută surse de informații și că interceptarea comunicațiilor ar trebui să poată să fie utilizată în instanță.(…)” Primul adjunct al lui Maior “a adăugat că SRI-ul urmărește să dezvolte un program care să folosească ofițeri sub acoperire în coordonare cu procurori și SIE. El a spus (…) că asistența FBI-ului ar fi mai mult decât binevenită pentru elaborarea unor astfel de metode și programe. Crede că un astfel de program ar fi esențial pentru a combate influența rusească, crima organizată și terorismul. Mueller a răspuns că FBI-ul ar fi fericit să se concentreze pe ajutorul dat României pentru dezvoltarea de ofițeri sub acoperire” (traducerea autoarei).

Mai apoi în 2011, în timpul celei de-a doua vizite în România, constatăm că eforturile au dat roade, căci Mueller declara « În ultimii ani, țările noastre au devenit parteneri apropiați. Nu numai țările noastre, dar și instituțiile de aplicare a legii și serviciile de informații. » « Aș dori să îl felicit pe domnul director Maior și totodată instituția pe care o conduce, pentru buna colaborare pe care am avut-o și pentru eforturile depuse în vederea combaterii terorismului, a criminalității organizate, a infracțiunilor cibernetice și în special a corupției la nivel înalt. SRI și-a asumat rolul de lider în lupta împotriva corupției la nivel înalt și a avut o colaborare extrem de bună cu forțele de poliție în acest domeniu. ». El mai spunea « Douăzeci și doi de ofițeri români au urmat cursurile Academiei Naționale a FBI din Quantico, Virginia. Peste 200 de ofițeri români au participat la cursurile Academiei noastre de la Budapesta, Ungaria. În afară de participanții la cursurile acestor două academii, am asigurat pregătire de specialitate pentru alți 350 de ofițeri din România. În discuțiile purtate astăzi cu domnul Director, amândoi ne-am exprimat satisfacția pentru colaborarea foarte strânsă pe care am avut-o până în prezent, precum și speranța că aceasta va continua în viitor. »(6)

Factorul LaRouche, vârful lăncii împotriva statului paralel 

Robert Mueller mai apare într-un proces celebru din SUA în anii ‘80, și anume în cazul « LaRouche ». Ramsey Clark, fost procuror general al SUA, spunea despre procesul LaRouche că, “În ceea ce a fost o folosire complexă și extinsă a aplicării legii, a urmăririi penale și a organizațiilor non-guvenamentale cu scopul de a distruge un adversar, acesta trebuie să fie cazul numărul unu.”(7) Într-o scrisoare adresată Procurorului general el scria despre acest caz “Cred că implică un spectru mai larg de abateri de la lege, sistematice și premeditate, de abuzuri de putere, pe o perioada mai lungă de timp, într-un efort de a distruge o mișcare politică și un lider, decât oricare alt proces pe l-am trăit și pe care-l cunosc.”

Ramsey Clark, fost procuror general al SUA pe vremea lui Lyndon B.Johnson

De ce au investit serviciile atâta energie împotriva lui LaRouche? LaRouche era atunci unul dintre cei mai influenți factori împotriva sistemului financiar de exploatare neocolonială bazat la City de la Londra. El lansase un proiect pentru a crea o nouă arhitectură financiară mondială care să dezvolte țările emergente și din lumea a treia pe baza noilor tehnologii. La momentul procesului, el reușise să influnențeze leaderi internaționali: se întâlnise cu Primul ministru al Indiei, Indira Gandhi și cu Președintele mexican Jose Lopez Portillo. Portillo implementase propunerile lui LaRouche în timpul crizei datoriilor din 1982,  iar în octombrie 1982 Portillo ținuse un discurs la tribuna Națiunilor Unite în care lansa o declarație de independență față de sistemul de dictatură financiară internațională.(8) Mai târziu el spunea într-o conferință că trebuie ascultate « cuvintele înțelepte ale lui Lyndon LaRouche »  și creată « o nouă arhitectură financiară »(9)

Proiectul care a deranjat cel mai mult este cu siguranță Strategic Defence Initiative (SDI). Venind de la LaRouche și de la colaboratorii săi, această propunere a fost adoptată și prezentată în 1983 de către președintele Reagan. SDI trebuia să oprească războiul rece într-o schemă  “win-win”, punând bazele unei cooperări SUA-Russia. LaRouche lucrase la un dialog ruso-american și propusese împreună cu asociații săi un parteneriat pentru dezvoltarea de arme defensive hi-tech capabile să intercepteze și să distrugă bombele nucleare, transformându-le de facto în arme obsolete. Transferul de noi tehnologii cu lasere în domeniul civil ar fi impulsionat bunăstarea economică și ar fi evitat deriva speculativă care continuă până astăzi. URSS a declinat într-un final oferta, chiar și dacă unele cercuri se arătaseră interesate. Urmările le cunoaștem.

Campania organizata de LaRouche pentru SDI. Publicații din 1977 și 1982.

LaRouche a dezvoltat o metodă de calcul al valorii economice care i-a permis să pronosticheze căderea acordurilor de la Bretton-Woods din 1971, crash-urile bursiere din 1987, 2002 și 2007 dar și să propună remedii, ca de exemplu revotarea legii « Glass-Steagall » pentru separarea băncilor care speculează de băncile de depozite.

LaRouche continuă astăzi să fie un factor important datorită proiectului « Podului Terestru Mondial », concept inițial dezvoltat după căderea cortinei de fier pentru a dezvolta Estul Europei și care s-a  transformat într-o viziune mondială de « coridoare de dezvoltare » irigând  teritoriul cu  tehnologie și infrastructură de transport.  Metamorfoza acestei idei este astăzi inițiativa Noului drum al Mătăsii. (10)

Proiectul “Triunghiului productiv” consta in mobilizarea zonei celei mai dense dpv. tehnologic in Europa (triunghiul Berlin-Paris-Viena), pentru a dezvolta Europa de Est si a relansa industria.
Cartea editată de organizația germană, parteneră a lui LaRouche, imediat după căderea cortinei de fier “O minune economică pentru Europa de Est”


Cum ar fi arătat astăzi România, Polonia, Bulgaria, dacă planul LaRouche pentru Estul Europei ar fi fost implementat și dacă LaRouche nu ar fi ajuns la inchisoare în 1989 ? În locul său primul american care pus piciorul în România știm cine este, George Soros, iar țările de Est au devenit “țări deschise” speculației și s-au condamnat la subdezvoltare cronică.

Abuzurile din procesul împotriva lui LaRouche

Totul începe în 1982 cu o scrisoare din partea guvernului britanic care suspectează influențe străine la LaRouche, viitor candidat la prezidențialele americane din 1984 (ca și în cazul “Russiagate”). Urmează o sufrageriada, în cazul de față la John Train, bancher familiar cu cercurile de intelligence, unde se pregătește o campanie de calomnii împotriva lui LaRouche. Lista de prezență din sufragerie include reprezentanți ai FBI, ai Freedom House, banchieri, jurnaliști de la NBC, Reader’s Digest, Wall Street Journal și alte personage din domeniul informațiilor, inclusiv britanice.

După campania mediatică de calomnii avem procesul, nu pentru vreo fapta, ci pentru intenția de a comite o fapta în engleză “conspiracy to..”, și anume intenția de a lua mai mulți bani decât prevăzut de pe conturile oamenilor care și-au dat cardul la asociațiile lui LaRouche pentru donații. Dovezile sunt niște mărturii. În urma constatării obstrucționării justiției de către membrii organizației lui LaRouche, li se cer penalități de 20 de milioane de dolari creându-se o situație conducând la faliment. 

Robert Mueller, pe atunci tânăr procuror reprezentant al statului federal la Boston supervizează o parte din anchetă și îl angajează pe John J.E Makhan II să o realizeze. Se fac raiduri cu 400 de polițiști la sediul asociațiilor, dar până la urmă procesul este întrerupt pentru că un alt judecător, Robert Keeton anchetează abuzurile guvernului. După câteva luni un alt proces este lansat, de data aceasta în localitatea unde este sediul CIA, la Alexandria, statul Virginia, oraș în care cel mai mare angajator este Department of Justice. Aici se lansează procedura de faliment și se interzice asociațiilor să ramburseze împrumuturile la simpatizanți. Acuzația în proces este că s-ar fi contractat împrumuturi fără intenția de a le rambursa… În 1989 LaRouche intră la închisoare cu un verdict de 15 ani. Alți 6 colaboratori sunt de asemena condamnați prin diferite procese. Mike Billington, spre exemplu, primește 77 de ani . În urma unei mobilizări internaționale LaRouche va fi eliberat după 5 ani iar Billington după 8. (11)

În concluzie, vă invit să va informați despre cazul LaRouche, să semnați petiția pentru reabilitarea lui, pentru ca propunerile lui să poată câștiga teren în SUA dar și în Europa. Vă invit mai ales să va familiarizați cu analizele și cu proiectele lui, pentru ca România să poată depăși etapa de criză și să-și poată dezvolta potențialul economic, demografic și cultural.

Textul petiției aici: https://action.larouchepac.com/petition_exonerate_larouche?recruiter_id=48051

Note :

 1. Nicholas Shaxson “Les Paradis fiscaux”, André Versaille éditeur, 2012
 2. https://larouchepac.com/20190408/british-role-russiagate-about-be-fully-exposed
 3. https://larouchepac.com/20170927/robert-mueller-amoral-legal-assassin-he-will-do-his-job-if-you-let-him
 4. https://solidariteetprogres.fr/chroniques-strategiques/Mueller-11-septembre-Trump-LaRouche.html 
 5. Aceste documente le avem datorita lui Julian Assange, alta victima a abuzurilor in justitie: https://wikileaks.org/plusd/cables/06BUCHAREST1747_a.html
 6. Declarația de presă a directorului FBI, domnul Robert MUELLER, în urma întâlnirii cu directorul SRI, dl. George Cristian MAIOR, 07 decembrie 2011
 7. https://www.youtube.com/watch?v=MG0VmjX8M-c 
 8. O lista a activitatii internationale a lui LaRouche:  https://www.institutschiller.org/Lyndon-Larouche-40-ans-de-combat-pour-un-nouveau-systeme-economique.html  
 9. https://www.youtube.com/watch?v=vRv4Si3bnQY  
 10. https://larouchepac.com/world-landbridge
 11. https://larouchepac.com/20190515/signers-calling-larouches-exoneration-1990s