Ce au autonomiștii secui în comun cu ecologiștii? Pe Prințul Charles și lupta antirepublicană.
Articol publicat inițial în franceză în 2015 pe site-ul solidariteetprogres.org
Imperiului Britanic nu-i place noul guvern grec sau guvernele care își protejează poporul. Un articol publicat la 15 februarie în ziarul german Die Welt, semnat de Boris Kalnoky, lansează un atac în toată regula la adresa ministrului grec al apărării, Panos Kammenos, printre altele, pentru apărarea Noului Drum al Mătăsii. Astfel, el sugerează că Institutul Schiller este sursa de inspirație pentru noua politică strategică a Atenei.
Este perfect corect că Panos Kammenos a luat cuvântul în octombrie 2014 la conferința Institutului Schiller și că, mai recent, el, împreună cu alte câteva sute de personalități, a semnat petiția Institutului Schiller prin care solicită UE și SUA să renunțe la atitudinea lor dură față de țările BRICS.
Kalnoky scrie că “ideologia” lui Kammenos, pe care o împărtășește cu Alexis Tsipras și cu ministrul de finanțe Yanis Varoufakis, “pare să fie extrasă direct din scrierile Institutului Schiller”. Această “ideologie” se învârte în jurul “unei “renașteri a drumului mătăsii”, adică a rutelor comerciale dintre Asia și Europa”. Tsipras, notează Kalnoky, “nutrește idei similare”.
Kalnoky consideră că articolul său va submina acest proiect prin pervertirea intenționată a noțiunii de un nou Drum al Mătăsii, sub pretextul că aceasta este politica promovată de ideologii de extremă dreapta, precum Alexander Dugin și Marine Le Pen. Dar haideți să ne uităm mai atent la cine este domnul Boris Kalnoky și de ce este atât de deranjat de proiectul Noului Drum al Mătăsii și de influența Institutului Schiller.
Desființarea statelor naționale europene
Pentru vorbitorii de limbă germană, o simplă cercetare a site-ului web al unui cotidian german important oferă o mai bună înțelegere a pozițiilor dlui Kalnoky. Există un articol nu despre Grecia, ci despre o altă țară de la marginea Europei: România, care, ca și Grecia, a dus o lungă luptă împotriva imperiilor.
Kalnoky este pasionat în special de cauza autonomiștilor maghiari din regiunea românească Transilvania, și s-a implicat în propagandă, folosind, printre altele, hărți false. Cauza autonomistă a secuilor, o minoritate maghiară din România, majoritară în două județe, creează o convergență ciudată între guvernul maghiar vecin al lui Viktor Orban, pe de o parte, și unele familii de conți maghiari care au dominat poporul român din Transilvania sub vechiul regim, pe de altă parte.
Această cauză constă în revendicările politice ale secuilor pentru o mică enclavă autonomă pe criterii etnice în mijlocul României; dar este însoțită de facto de achiziționarea masivă de terenuri în întreaga regiune transilvană și de procese care ronțăie din domeniul public: sate întregi (inclusiv case, cimitir și biserică, de exemplu la Nadeș) sau școli și universități, care au aparținut statului român de la naționalizarea din 1920, sunt preluate de foști sau presupuși nobili.
Această evoluție face parte, de fapt, dintr-un proiect european de desființare treptată a statelor naționale și de întoarcere la Evul Mediu, despre care am avertizat deja cititorii și care este pus în aplicare în mod subtil peste tot în Europa, chiar și în Franța. Acest proiect se bazează pe exacerbarea identităților locale pe bază etnică, pentru a distruge unitatea națională și aderarea la ideea superioară de “republică” și “domeniu public”. Acest lucru poate distruge pacea socială, poate crește tensiunile pe fondul crizei și poate transforma România într-o nouă zonă de război în Europa.
Dacă vă continuați cercetările cu câteva articole din presa română și engleză, veți afla și mai multe lucruri interesante despre familia Kalnoky: domnul Boris K. nu este doar pasionat de autonomiștii maghiari, ci și de istoria familiei sale, foști mari conți maghiari din Transilvania. A scris chiar și o carte despre asta. Fratele lui Boris Kalnoky, Tibor, s-a mutat în România în urmă cu câțiva ani și de atunci se luptă, cu procese peste procese, pentru a reconstrui o moșie, un fel de județ. Și a dat roade, deoarece își câștigă existența închiriind apartamente de vacanță de lux pe internet.
Boris Kalnoky este, de asemenea, pasionat de plimbări alături de prințul Charles, el însuși pasionat de vânătoare, de flori și de Imperiul Britanic. Boris ține să scrie despre escapadele fratelui său cu prințul Charles în Die Welt. Familia Kalnoky este legată de coroana britanică prin legături de sânge. Fratele său, Tibor, este administratorul unei proprietăți pe care prințul Charles tocmai a cumpărat-o și care se află în apropiere. Își petrece verile în compania lui.
Ce se ascunde în spatele lustrului “verde”?
Tibor Kalnoky este foarte angajat, ca și prietenul său, Prințul Charles, în a împiedica dezvoltarea statului român. În limbajul conților, acest lucru se numește “protejarea naturii”. Îi trimit pe cititorii noștri sceptici pe site-ul Kalnoky Conservation Trust, asociația sa pentru conservarea naturii. Aici se explică faptul că “Transilvania este țara pe care timpul a uitat-o” și că “natura a beneficiat de ritmul lent de dezvoltare”. “O moară de apă, de exemplu, ar trebui să continue să macine cereale pentru comunitatea sătească și nu să fie păstrată doar ca piesă de muzeu.” Dl Kalnoky adoră când “caii și căruțele împart drumul cu mașinile”. De asemenea, se mai spune că scopul asociației sale este de a “crește gradul de conștientizare a activităților economice care nu amenință biodiversitatea din Transilvania”.
Dacă mergeți la Viscri, un loc izolat al României, veți găsi noile proprietăți cumpărate de Prințul Charles și administrate de Tibor Kalnoky. Aici, Uniunea Europeană, precum și timpul și natura și-au pus amprenta. De la căderea comunismului, în urmă cu 25 de ani, drumul spre Viscri a fost cu greu reparat. Ieșirea din sat a devenit o performanță rezervată occidentalilor bogați în 4×4: un mijloc de transport foarte ecologic, nu-i așa? Să mergi la dentist în orașul vecin a devenit o aventură. Țăranii cerșesc lângă frumoasa clădire a prințului, vânzând șosete făcute de mână, pentru că agricultura nu mai este profitabilă.
Prezența prințului britanic o fi grăbit procesul? Cert este că satul Viscri a fost declarat patrimoniu UNESCO, iar sătenii au fost înghețați în timp: satul nu mai are voie să se schimbe. Un panou în centru le arată cum se construiește casa, pentru a păstra impresia “autentică”. De exemplu, geamurile duble din PVC alb, accesibile celor mai puțin bănoși, nu sunt permise aici. Iar iarna este aspră.
Ce înseamnă Drumul Mătăsii pentru aceste țări?
Odată cu interesul noului guvern grec pentru BRICS, cu proiectul Noului Drum al Mătăsii care avansează, cu guvernul premierului român Ponta care s-a angajat să construiască, în parteneriat cu chinezii, două noi reactoare, autostrăzi, hidrocentrale și linii de cale ferată, Kalnoky și Windsor intră în panică: s-a terminat cu cu săracii, cu morile de apă, cu caii, apar în schimb trenuri de mare viteză, electricitate și canalizări. Și, mai presus de toate, republici în care ne naștem cu toții “liberi și egali în demnitate și în drepturi”, pentru că “suntem înzestrați cu rațiune și conștiință și trebuie să acționăm unii față de alții în spirit de fraternitate”. Ce oroare!
One thought on “Ce au autonomiștii secui în comun cu ecologiștii? Pe Prințul Charles și lupta antirepublicană.”
Comments are closed.